Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Handleplan 3 til debat

Den 31. oktober holdt Stilladssektionen medlemsdag i forlængelse af den ekstraordinære generalforsamling. Her drøftede de mange fremmødte medlemmer de initiativer mod nedslidning, der barsles med i Handleplan 3.

Af Mogens Hjelm, Foto: Ricky John Molloy & Henrik Stig Sørensen

 

Der var flot fremmøde, da Stilladssektionen holdt Medlemsdagen i Ejby på Vestfyn. Temaet for dagen var Handleplan 3 (HP3), der skal mindske nedslidningen i branchen. Det er tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som har skubbet til branchen sammen med Arbejdstilsynet med henblik på at få branchens egne bud på metoder til at få nedbragt nedslidningen.

 - Det bliver taget meget seriøst og har betydet, at Dansk Byggeri og Stilladssektionen gennem hele 2019 har drøftet mulige initiativer med 3F og Stilladsklubben. Det er nu mundet ud i et udkast med otte overordnede initiativer, som partnerne er enige om bør kunne bidrage til at reducere nedslidning af stilladsmontørerne yderligere, fortæller Stilladssektionens formand Kurt Bo Jensen.

Tankerne bag Handleplan 3
Anders Svendsen fra Arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri har naturligvis fulgt forløbet og drøftelserne tæt, og han gennemgik på Medlemsdagen tankerne bag de otte initiativer som forhandlingsudvalget er blevet enige om.

 - Det er helt afgørende for succes, at såvel virksomhedsledelsen som medarbejderne tager tankerne bag initiativerne til sig, understregede Anders Svendsen i gennemgangen forud for debatten.


De 8 initativer.

Debatten blev sluppet fri i gruppearbejde, hvor medlemmerne med udgangspunkt i deres dagligdag og erfaringer kunne kvalificere de initiativer, som sektionen forventer skal udmøntes i den kommende periode.

 - Det er klart at diskussionerne især havde fokus på de initiativer, som medlemmerne i hverdagen har mest indflydelse på. Det vil sige de fire første initiativer, hvor hver virksomhed har mulighed for at spille aktivt ind og gøre tankerne bag initiativerne til virkelighed, siger Kurt Bo Jensen.

Kurt Bo Jensen samlede slutteligt op i plenum, og de mange ideer vil herefter blive taget med i det videre arbejde, når HP3 endelig skal udmøntes.

 - Det afventer dog i første omgang, at udkastet til handleplanen endeligt vedtages i baglandet i både Dansk Byggeri og 3F samt at HP3 bliver positivt modtaget af Arbejdstilsynet og den siddende minister Peter Hummelgaard.