Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Diagonalen januar 2021

Et godt nytår uden kedelige overraskelser

Vi har nu taget hul på et nyt år, forhåbentligt uden kedelige overraskelser som i corona-året 2020. For byggeriet og sektionen blev udfaldet af sundhedskrisen aktivitetsmæssigt heldigvis ikke helt så alvorlig, som frygtet.

Nogle medlemmer blev dog hårdt ramt. Det var ikke et sjovt år for dem, der har opbygget en god forretning på at levere til specielle nicher som fx musikfestivaller, tribunebygning og lignende formål, som bare ikke blev til noget.

Her og nu må vi se i øjnene, at krisen langt fra er overstået. Langt hen på foråret vil der være restriktioner og usikkerhed, men heldigvis har vi nu fået den vaccine, som kan føre os tilbage til en mere tryg hverdag for både helbred og forretning.

Find hele nyhedsbrevet her

 

I 2020 blev Stilladssektionen og DI Dansk Byggeri med bred opbakning til en del af Dansk Industri, som nok skal vise sig at blive en gevinst for os. Lad mig fx nævne, at vi må få mere gennemslag og kan slå hårdere i bordet, når branchen føler sig kørt over af regler som f.eks. Miljøzoner og Køre-hviletid. Her vil vi nu have tættere alliancer i DI at pulje vores problemer med og det arbejde skal vi i gang med.

I vores egen verden synes jeg, at det især er værd at hæfte sig ved vores uddannelser på godt og ondt.

Lærlingeuddannelsen er vores hjertebarn. Det er her kimen til rekruttering og adgang til kvalificeret arbejdskraft lægges. Det er derfor bekymrende, at vi i efteråret kunne konstatere et alt for stort frafald, som simpelthen er spild af gode kræfter. Her har virksomheder, elever og kolleger og naturligvis især skolerne en opgave i at hjælpe alle bedre gennem montøruddannelsen. Det skal der rettes op på.

Bedre nyheder finder vi måske i lederkurserne for såvel formænd som konduktører. Der er rigtig gode tilbagemeldinger, og vi håber at se et løft i de generelle ledelseskompetencer på forskellige niveauer, som kan resultere i en endnu mere professionel håndtering af hverdagen på pladser og stilladser. Det er målet i branchen, og derfor skal uddannelse på alle niveau igen i år stå højt på vores agenda.

På agendaen har vi også nedslidning. I 2020 indledte vi arbejdet med at indfase de otte initiativer fra Handleplan 3. I arbejdsmiljøudvalget er der fremadrettet nu lavet et udkast til en guide for den årlige arbejdsmiljødrøftelse, og vi er i DI Dansk Byggeri med i en arbejdsgruppe med andre brancher for at forbedre forholdene for arbejde på og ved vejen. Drøftelser om vores priskuranter i forhold til at mindske nedslidning er også i gang og i fremdrift. Det vil der komme nyt om i løbet af 1. kvartal.

Så verden går videre, og jeg håber og glæder mig til, at vi i løbet af 2021 kan udfolde os mere i kollegialt samvær. Udskydelser af generalforsamling, jubilæumsfest og diverse sektionsmøder og workshops bør snart være unødvendigt, og derfor ser jeg frem til at mødes med alle medlemmerne igen, og til at vi i år langt om længe får lov til at fejre os selv.

Med disse positive forventninger til året der kommer, ønsker jeg alle et rigtig godt nytår.