Artikler
Her har du mulighed for at læse artiklerne fra nyhedsbrevet Diagonalen.

Diagonalen oktober: Tid til at stå sammen!
Det nye nummer af Diagonalen er ude. Her kan du læse om Stilladssektionens ekstraordinære generalforsamling og medlemsmøde, det nyligt afholdte sektionsmøde om voldsom fysisk blokade, den nye miljøzonebekendtgørelse og meget mere.

Husk skriftlig instruktion
Det er en rigtig god ide, at arbejdsgiveren kan dokumentere på skrift, at de ansatte er instrueret. Det er rigtig godt at kunne vise frem, når man som arbejdsgiver står med et bødeforlæg i hånden.

Hvem har anmeldepligten, når det går galt på et skoleophold?
Den som har instruktionsbeføjelsen har pligten til at anmelde arbejdsskader. Det påhviler derfor arbejdsgiveren at anmelde – uanset om det sker på skole eller under arbejde for arbejdsgiveren.

Skal selen på, når der bruges opskydelige montagegelændere?
Dansk Byggeri har spurgt Arbejdstilsynet, om stilladsmontøren skal have sin sele på ved opstilling og nedtagning af stillads, når der anvendes opskydelige montagegelændere.

Miljøzoner vil lukke byerne af for ældre lastbiler
En ny såkaldt miljøzonebekendtgørelse betyder, at lastbiler, der er indregistreret før 1. oktober 2009, skal have eftermonteret et partikelfilter, hvis de vil have lov til at køre rundt i de større byer efter den 1. juli 2020.

Sektionsmøde om voldsom fysisk blokade
Den 9. september holdt Stilladssektionen møde med medlemmerne i København-Sjælland. Mødet tog afsæt i en konkret fysisk blokade og arbejdsnedlæggelse samt metoderne bag.

Certificering – ambitioner fastholdes trods "mavepuster"
Stilladssektionen har mødt stor mundtlig interesse for certificering. Ved Certificeringsdagen i februar gav flere udtryk for, at de stod klar til at komme i gang. Det er derfor overraskende, at der ifølge ledende auditor i DVN-GL, Thorkild Johansen, som certificerer virksomhederne, ikke har været reelle henvendelser med "kød på" fra Stilladssektionens medlemmer siden februar.

Ekstraordinær generalforsamling og medlemsmøde
Den 31. oktober afholder Stilladssektionen dette efterårs medlemsmøde med aktuelle emner og udsigten til en god debat blandt medlemmerne. Medlemsmødet vil i år blive indledt med en ekstraordinær generalforsamling.

Diagonalen juni: Nedslidning vil stå i centrum
Det nye nummer af Diagonalen er ude. Her kan du læse om den nyligt afholdte generalforsamling, ny bevilling til arbejdstilsynet, studieturen til Dubrovnik og meget mere.

Halv milliard til styrket AT-indsats
Med et bredt forlig om arbejdsmiljøindsatsen har Christiansborg afsat 460 millioner kroner til Arbejdstilsynet over de kommende tre år. Det er blandt andet tilsynet med udenlandske virksomheder, der vil blive styrket.

Arbejdstilsynet henlægger bøde på 75.000 kr.
Dansk Byggeri anbefaler at få sagerne undersøgt grundigt, inden man betaler et administrativt bødeforlæg.

Næppe relevant med EU-beviset til stilladsmontører
Hvis den chauffør, der kører med stilladser, kun kører lastbil, så vil et EU-bevis være påkrævet. Hjælper han til gengæld med stilladsarbejdet, vil han være undtaget for kravet om EU-bevis, men skal have lastbil kørekort kategori C.

Første kampvalg i mere end 20 år
Stilladssektionen afholdt generalforsamling den 4. april, og vanen tro blev det holdt på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Men noget uvant måtte forsamlingen igennem kampvalg før den kommende bestyrelse var fundet.

Studietur fyldt med oplevelser og godt humør
Lige efter påske var Stilladssektionen efter flere års pause på studietur. Kroatien tog i voldsom regn og blæsevejr mod 26 deltagere, som heldigvis i det efterfølgende dage fik rig lejlighed til at lufte de medbragte shorts.

Bundmanden behøver ikke uddannelse
Nye opsætningsmetoder betyder, at kravene til bundmandens uddannelse kan slækkes.

Medlemsmøde på Fyn
Vores medlemsmøde vil i år blive afholdt torsdag den 31. oktober på Fjeldsted Skov, Hotel og Konference ved Ejby mellem Middelfart og Odense.

Diagonalen marts: Vi skal selv være med til at finde de bedste løsninger
Stilladsbranchen er blevet en del af kampen om fremtidens arbejdskraft, og vi må fortsætte med at levere de nødvendige lærepladser og uddanne vores medarbejdere. Men det handler også om at arbejde konstruktivt med forbedringer på arbejdsmiljøområdet og overbevise de unge om, at stilladsarbejde er værd at gå efter.

Effekten af Handleplan 1 fra 2005 bør kendes …
Samarbejde med Arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri skal kortlægge effekten af virksomhedernes indsats for et bedre arbejdsmiljø.

God opbakning på certificeringsdagen
Der er interesse og nysgerrighed hos medlemmerne i forhold til certificering. De fleste ved godt, at vinden blæser i den retning, og spørgsmålet er, hvornår der bliver tid og mod til at gå all-in.

Nøgletal fra medlemsundersøgelsen
Medlemsundersøgelsen er afsluttet og vil indgå som værktøj i det videre arbejde med at lave Handleplan 3.

Stop tyven med DNA-sporing
Almindelige mennesker undrer sig nok over, at noget så specielt som stilladsdele i stort omfang stjæles.

Dine varebiler skal registreres inden 1. juli
Det er vigtigt at få registreret sin varebil rigtigt, hvis man vil undgå bøder og inddragelse af nummerplader.

Køre-hviletid hører ikke hjemme i stilladsbranchen
Det ligger ikke lige om hjørnet at få fjernet bøvlet med køre-hviletid. Færdselsstyrelsen har fx mere fokus på stilladsbranchen, nu hvor transportbranchen har fået ryddet op. Det er uklart, om EU-justeringer ender med stramninger eller lempelser.

Send os dine skarpe skud
Det er nok blevet bemærket, at Stilladssektionen er i fuld gang med at opruste på synlighed og branding.

Status på lette stilladsdele til arbejde med opmuring
Murerbranchen har de sidste ti år arbejdet med at erstatte tunge stilladsdele med lettere dele for at mindske nedslidningen af de personer, der arbejder med opmuring

Stilladsbranchens elever tæller ikke med
Når de store politiske aftaler forhandles, vil der næsten altid blive hugget en hæl og klippet en tå. Det skete også, da der i foråret 2017 blev indgået en trepartsaftale om praktikpladser. Her blev stilladsbranchen klippet. Da aftalen kom på plads, viste det sig nemlig, at stillads branchens elever ikke er omfattet af aftalen.

Tillykke til over 25 nye stilladsmontører - og vi har brug for mange flere
På varme sommerdage i maj og juni fik over 25 nye stilladsmontører deres uddannelsesbevis på KTS Glostrup ved København. Med lykønskninger fra formanden for Stilladssektionen Kurt Bo Jensen, fulgte også en bekymring for fremtiden. Der er nemlig brug for mange flere stilladsmontører - og især København har svært ved at få elever nok.

Generalforsamling i smukt solskin i april
Solens stråler smilede allerede i april venligt til de mange fremmødte til årets general- forsamling i Stilladssektionen. Måske som et klap på skuldrene for det arbejde sektionen og dens medlemmerne gør for at blive anerkendt som en central medspiller i byggeriet

På vej mod fornyet Handleplan?
Beskæftigelsesministeren og Arbejdstilsynet har opfordret stilladsbranchen til at se på nye initiativer til nedbringelse af arbejdsulykker og ergonomiske belastninger i branchen. Derfor gør Stilladssektionen sig klar til at se på muligheder og barrierer forud for en eventuel fornyet Handleplan