Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Artikler

Her har du mulighed for at læse artiklerne fra nyhedsbrevet Diagonalen.

  24-10-2019

  Diagonalen oktober: Tid til at stå sammen!

  Det nye nummer af Diagonalen er ude. Her kan du læse om Stilladssektionens ekstraordinære generalforsamling og medlemsmøde, det nyligt afholdte sektionsmøde om voldsom fysisk blokade, den nye miljøzonebekendtgørelse og meget mere.

  24-10-2019

  Husk skriftlig instruktion

  Det er en rigtig god ide, at arbejdsgiveren kan dokumentere på skrift, at de ansatte er instrueret. Det er rigtig godt at kunne vise frem, når man som arbejdsgiver står med et bødeforlæg i hånden.

  24-10-2019

  Hvem har anmeldepligten, når det går galt på et skoleophold?

  Den som har instruktionsbeføjelsen har pligten til at anmelde arbejdsskader. Det påhviler derfor arbejdsgiveren at anmelde – uanset om det sker på skole eller under arbejde for arbejdsgiveren.

  24-10-2019

  Skal selen på, når der bruges opskydelige montagegelændere?

  Dansk Byggeri har spurgt Arbejdstilsynet, om stilladsmontøren skal have sin sele på ved opstilling og nedtagning af stillads, når der anvendes opskydelige montagegelændere.

  24-10-2019

  Miljøzoner vil lukke byerne af for ældre lastbiler

  En ny såkaldt miljøzonebekendtgørelse betyder, at lastbiler, der er indregistreret før 1. oktober 2009, skal have eftermonteret et partikelfilter, hvis de vil have lov til at køre rundt i de større byer efter den 1. juli 2020.

  24-10-2019

  Sektionsmøde om voldsom fysisk blokade

  Den 9. september holdt Stilladssektionen møde med medlemmerne i København-Sjælland. Mødet tog afsæt i en konkret fysisk blokade og arbejdsnedlæggelse samt metoderne bag.

  24-10-2019

  Certificering – ambitioner fastholdes trods "mavepuster"

  Stilladssektionen har mødt stor mundtlig interesse for certificering. Ved Certificeringsdagen i februar gav flere udtryk for, at de stod klar til at komme i gang. Det er derfor overraskende, at der ifølge ledende auditor i DVN-GL, Thorkild Johansen, som certificerer virksomhederne, ikke har været reelle henvendelser med "kød på" fra Stilladssektionens medlemmer siden februar.

  24-10-2019

  Ekstraordinær generalforsamling og medlemsmøde

  Den 31. oktober afholder Stilladssektionen dette efterårs medlemsmøde med aktuelle emner og udsigten til en god debat blandt medlemmerne. Medlemsmødet vil i år blive indledt med en ekstraordinær generalforsamling.

  09-07-2019

  Diagonalen juni: Nedslidning vil stå i centrum

  Det nye nummer af Diagonalen er ude. Her kan du læse om den nyligt afholdte generalforsamling, ny bevilling til arbejdstilsynet, studieturen til Dubrovnik og meget mere.

  09-07-2019

  Halv milliard til styrket AT-indsats

  Med et bredt forlig om arbejdsmiljøindsatsen har Christiansborg afsat 460 millioner kroner til Arbejdstilsynet over de kommende tre år. Det er blandt andet tilsynet med udenlandske virksomheder, der vil blive styrket.

  09-07-2019

  Arbejdstilsynet henlægger bøde på 75.000 kr.

  Dansk Byggeri anbefaler at få sagerne undersøgt grundigt, inden man betaler et administrativt bødeforlæg.

  09-07-2019

  Næppe relevant med EU-beviset til stilladsmontører

  Hvis den chauffør, der kører med stilladser, kun kører lastbil, så vil et EU-bevis være påkrævet. Hjælper han til gengæld med stilladsarbejdet, vil han være undtaget for kravet om EU-bevis, men skal have lastbil kørekort kategori C.

  09-07-2019

  Første kampvalg i mere end 20 år

  Stilladssektionen afholdt generalforsamling den 4. april, og vanen tro blev det holdt på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Men noget uvant måtte forsamlingen igennem kampvalg før den kommende bestyrelse var fundet.

  09-07-2019

  Studietur fyldt med oplevelser og godt humør

  Lige efter påske var Stilladssektionen efter flere års pause på studietur. Kroatien tog i voldsom regn og blæsevejr mod 26 deltagere, som heldigvis i det efterfølgende dage fik rig lejlighed til at lufte de medbragte shorts.

  09-07-2019

  Bundmanden behøver ikke uddannelse

  Nye opsætningsmetoder betyder, at kravene til bundmandens uddannelse kan slækkes.

  09-07-2019

  Medlemsmøde på Fyn

  Vores medlemsmøde vil i år blive afholdt torsdag den 31. oktober på Fjeldsted Skov, Hotel og Konference ved Ejby mellem Middelfart og Odense.

  19-03-2019

  Diagonalen marts: Vi skal selv være med til at finde de bedste løsninger

  Stilladsbranchen er blevet en del af kampen om fremtidens arbejdskraft, og vi må fortsætte med at levere de nødvendige lærepladser og uddanne vores medarbejdere. Men det handler også om at arbejde konstruktivt med forbedringer på arbejdsmiljøområdet og overbevise de unge om, at stilladsarbejde er værd at gå efter.

  19-03-2019

  Effekten af Handleplan 1 fra 2005 bør kendes …

  Samarbejde med Arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri skal kortlægge effekten af virksomhedernes indsats for et bedre arbejdsmiljø.

  19-03-2019

  God opbakning på certificeringsdagen

  Der er interesse og nysgerrighed hos medlemmerne i forhold til certificering. De fleste ved godt, at vinden blæser i den retning, og spørgsmålet er, hvornår der bliver tid og mod til at gå all-in.

  19-03-2019

  Nøgletal fra medlemsundersøgelsen

  Medlemsundersøgelsen er afsluttet og vil indgå som værktøj i det videre arbejde med at lave Handleplan 3.

  19-03-2019

  Stop tyven med DNA-sporing

  Almindelige mennesker undrer sig nok over, at noget så specielt som stilladsdele i stort omfang stjæles.

  19-03-2019

  Dine varebiler skal registreres inden 1. juli

  Det er vigtigt at få registreret sin varebil rigtigt, hvis man vil undgå bøder og inddragelse af nummerplader.

  19-03-2019

  Køre-hviletid hører ikke hjemme i stilladsbranchen

  Det ligger ikke lige om hjørnet at få fjernet bøvlet med køre-hviletid. Færdselsstyrelsen har fx mere fokus på stilladsbranchen, nu hvor transportbranchen har fået ryddet op. Det er uklart, om EU-justeringer ender med stramninger eller lempelser.

  19-03-2019

  Send os dine skarpe skud

  Det er nok blevet bemærket, at Stilladssektionen er i fuld gang med at opruste på synlighed og branding.

  13-09-2018

  Status på lette stilladsdele til arbejde med opmuring

  Murerbranchen har de sidste ti år arbejdet med at erstatte tunge stilladsdele med lettere dele for at mindske nedslidningen af de personer, der arbejder med opmuring

  13-09-2018

  Stilladsbranchens elever tæller ikke med

  Når de store politiske aftaler forhandles, vil der næsten altid blive hugget en hæl og klippet en tå. Det skete også, da der i foråret 2017 blev indgået en trepartsaftale om praktikpladser. Her blev stilladsbranchen klippet. Da aftalen kom på plads, viste det sig nemlig, at stillads branchens elever ikke er omfattet af aftalen.

  13-09-2018

  Tillykke til over 25 nye stilladsmontører - og vi har brug for mange flere

  På varme sommerdage i maj og juni fik over 25 nye stilladsmontører deres uddannelsesbevis på KTS Glostrup ved København. Med lykønskninger fra formanden for Stilladssektionen Kurt Bo Jensen, fulgte også en bekymring for fremtiden. Der er nemlig brug for mange flere stilladsmontører - og især København har svært ved at få elever nok.

  13-09-2018

  Generalforsamling i smukt solskin i april

  Solens stråler smilede allerede i april venligt til de mange fremmødte til årets general- forsamling i Stilladssektionen. Måske som et klap på skuldrene for det arbejde sektionen og dens medlemmerne gør for at blive anerkendt som en central medspiller i byggeriet

  13-09-2018

  På vej mod fornyet Handleplan?

  Beskæftigelsesministeren og Arbejdstilsynet har opfordret stilladsbranchen til at se på nye initiativer til nedbringelse af arbejdsulykker og ergonomiske belastninger i branchen. Derfor gør Stilladssektionen sig klar til at se på muligheder og barrierer forud for en eventuel fornyet Handleplan